Kezdjünk diétázni?

A munkám miatt (ami a szenvedélyem is) sok emberrel beszélek. Olyan emberekkel is, akiknek a Morzsákmány termékek az első lépés a diéta felé.

A diéta, az életmódváltás nehéz dolog. Nekem is az volt. Sokan nem tudják egyik napról a másikra letenni azokat a dolgokat, ételeket, amiket előtte örömmel fogyasztottak.

Van, akinél működik a „tegnap ettem ma már nem eszem” taktika, van olyan ember, aki inkább stratégiákat, terveket dolgoz ki, hogy

„Mi lesz majd, ha elkezdek diétázni?”

„Hogyan fogom csinálni a mindennapokban?”

„Mit fogok enni otthon?”

„Mit fogok enni a munkahelyen?”.

Persze lehet halogatni a dolgot és terveket szövögetni, viszont én mindig azt mondom, hogy a diéta, az éltemódváltás a legjobb dolog, ami velem történhetett. Bátran el kell indulni az úton!

 Hogyan induljunk el az úton?

Szükség van szakember segítségére! Senki ne kezdjen el csak úgy diétázni, mert lehet, hogy többet árt magának, mint használ!

Ne a facebookról vagy más oldalakról próbáljon meg infókat gyűjteni. Ha már tudja, hogy mi a baj, hogyan lehet diétával „kezelni” és (ahogy én is) tünetmentes életet élni, akkor már érdemes bekapcsolni a számítógépet és böngészni a neten.

Első lépés:

Ismerd fel a problémát! És keress hozzá egy megfelelő szakembert! Ha ezzel kapcsolatban segítségre van szükség, örömmel állok rendelkezésre. Én magam nem vagyok táplálkozási tanácsadó és nincs orvosi végzetségem sem, viszont saját diétám és a családi érintettség miatt sok kiváló szakemberhez volt már szerencsém! Tudok javaslatokat, ajánlásokat tenni, hogy kihez érdemes fordulni (és ha szükséges elérhetőséget is tudok biztosítani a Szakemberhez)!

Második lépés:

Találjuk meg a diétához passzoló alapanyagokat, amikkel jól tudunk dolgozni és még finomak is.

Legyetek merészek és kíváncsiak! A gluténmentes (vagy tejmentes, vagy tojásmentes, vagy cukormentes, vagy ezek összessége) nem azt jelenti, hogy ízmentes is legyen!

Szerencsére már sok nagyon jó minőségű alapanyag van a piacon. A következőkben felsorolok pár olyan alapanyagot (lisztet, fűszert, és ami még eszembe jut), amit én szívesen használok a Morzsákmány műhelyben és otthon is! Adok ötleteket, tippeket is a felhasználásra.

Szeretném előre jelezni, hogy nem fog minden általam említett cucc minden diétában jól működni (pl.: lesz közöttük olyan, amit még én a saját diétámban sem tudok használni). Első sorban a cöliákiát és a cöliákiához kapcsolódó gluténmentes diétát veszem alapul (egy kis tejmentes és tojásfehérjementes kitekintéssel).

Kezdjük az elején, mert az elején kezdeni jó!